Očkování proti chřipce

10.10.2013 23:26

Od 8. října očkujeme proti chřipce.

Můžete se objednat na tel. 326 316 332.

Chřipka narozdíl od obyčejných podzimních a jarních viroz je těžkým onemocněním začínajícím vysokými teplotami, velkou únavou, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, poté se přidávají podle stavu Vaší obranyschopnosti další příznaky jako kašel, nevolnost, průjem atd. S chřipkou je nutné opravdu ulehnout.

Očkování hradí  zdravotní pojišťovna všem pacientům nad 65 let, mladším v případě, že se léčí pro srdeční onemocnění, cukrovku, onemocnění cév, dýchacího systému nebo imunity. Dále všem ubytovaným v domovech seniorů.

Je vhodné i pro pracující, kteří se chtějí vyvarovat pracovní neschopnosti kvůli tomu, že by chytli chřipku.

Je vhodné pro rodiče malých dětí, seniory a lidi v jejich okolí. Pro lidi, kteří pracují v kontaktu s větším množstvím lidí - prodavače, pracovníky s lidmi, učitele, zdravotníky, pracovníky restaurací ...

Já sama se od začátku práce ve zdravotnictví pravidelně také proti chřipce očkuji, abych ji v ordinaci nechytila.

Nové očkovací látky jsou podstatně kvalitnější než látky používané před mnoha lety (na vojně a v některých závodech a podnicích), jen výjimečně se může vyskytnout reakce jako po každém očkování, jako např. svědění, malé zarudnutí či bolest v místě vpichu, mírné zvýšení teploty a únava (která ale brzy odezní), jako po každém očkování včetně těch pro děti. Neměli byste po očkování 1-2 dny vykonávat těžkou práci, zvedat rukama těžké věci, sportovat.